23 Şubat 2013 Cumartesi

Yildiz kurabiye

Malzemeler :

Beyaz Hamur icin
- 150 gr un
- 1/4 cay kasigi soda
- Cimdik tuz
- 1 tatli kasigi tarcin
- 70 g tereyagi
- 70 g toz seker
- 2 yemek kasigi bal
- 1 Yumurta sarisi

Cikolatali Hamur icin
-150gr un
- 1/2 cay kasigi soda
- Cimdik tuz
- Cimdik tarcin
- 70g tereyagi
- 70g esmer seker
- 1 yumurta
- 4 yemek kasigi kakao
- 1 paket vanilya

Yapilisi:
Un,seker,tuz,soda elekte elenerek karistirilir kalan malzemeler ayri ayri kaplarda yogurulur ve streclenip buzdolabinda 30-45 dakika dinlendirilir

Hamurlar esit iki parcaya bolunur, Tezgahin ustunu strec ile kaplanir.Cikolatali hamur 28x13 cm buyuklugunde dikdortgen seklinde acilir.

Cikolatali hamurun geri kalan yarimi 2x28 cm buyuklugunde dikdortgen seklinde acilir ve 7 esit parcaya bolunur. Yada hamur kalin rulo seklinde acilip 7 ye bolunur. 28cm uzunlugunda cubuk seklinde elde sekil verilir. Ayni sekilde beyaz hamurda 7 tane 28cm uzunlugunda cubuklar elde edilecek sekilde acilir.
Bir siyah bir beyaz sekilde ilk actigimiz cikolatali hamurun ustune dizilir.Mumkun oldukca esit boyda ve kalinlikta olmalidir,gerekirse hamur oklava yada merdana yardimi ile duzeltilir. Kalan beyaz hamur28 cm uzunlunda kalin bir rulo  yapilir ve renkli hamurun ustune konulur., Strec yardimi ile en alttaki hamur diger hamurlar kaplanir ve buzdolabinda 30 dk dinlendirilir.

Firin 180 dereceye isitilir. Hamur dilimlenip,tepsiye dizilir.12 dakika kadar pisilir.

Gorseli ve tarifi aldigim rus sitesin de asamalar biraz farkli idi yaparken siralamayi ben degistirdim ki bence daha pratik oldu....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

dreamweaver statistics
Dell coupon code 2012